4
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń41
  • Odpowiedzi4
  • Ocen na +0
4 ppt ?

Jablecznik/Szarlotka (5)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Jablecznik/Szarlotka

Napisał(a): Gość -

Sluchajcie totalna porazka ..... pieke szarlotke /jablecznik juz kilka lat a taka packa nigdy mi nie wyszla;( zrobilam dzis rano zebysmy z mezem mieli na deser a tu ,.... jablka zawsze kupuje w Aldim w sloiczkach i zawsze je uzywam.a dzis po wystygnieciu wyciagam ciasto z blaszki a tu packa,spod caly mokry,tragedia... ;-( dodam ze dodalam troszke maki ziemniaczanej. w czym zwinilam?? :_( doradzcie bo juz nie wiem....
INTERIA.PL

Reklama

Re: Jablecznik/Szarlotka

Napisał(a): Gość -

Proponuję nakładanie musu na podpieczone kruche ciasto (ca 10 min. w temp. 200 st.C). Warto też dodać trochę tartej bułki, która wchłonie nadmiar wilgoci lub jakąś galaretkę. Jednak najlepszy jest mus własnej roboty. Wówczas masz pewność, że jabłka są dobrze usmażone.

Re: Jablecznik/Szarlotka

Napisał(a): Gość -

Moze faktycznie mialy za duzo soku te jablka... przewaznie kupuje jablka,kroje,przesmazam i pozniej odcedzam sok i wrzucam na ciasto.mialam w zapasie pare sloikow z gotowymi jablkami i je uzylam.A z ta galaretka i podpieczonym spodem wazna uwaga,dzieki,zapamietam :):)

Reklama

« Wróć do tematów
Do góry strony: Jablecznik/Szarlotka