jak oszczędzać energię (117)

Re: jak oszczędzać energię
Napisał(a): ~PIOTR -
Napisał(a): ~surma -
Napisał(a): ~gandalf -
Napisał(a): ~MSR -
Napisał(a): ~elektryk -
Napisał(a): ~Janusz -
Napisał(a): ~gosc -
~gandalf Paradoksalnie, nie warto co chwila włączać i wyłączać światła. Przy rozgrzewaniu żarówka zużywa więcej energii, niż przy świeceniu. Warto o tym pamiętać :Ddotyczy tylko zarówek zarowych i tzw energooszczednych....najczesciej stosowane dzis ledy nie maja tej wady
Napisał(a): ~gość -
Napisał(a): ~leoncjo -
Napisał(a): ~Kaz73 -
Napisał(a): Gość -
~Kaz73 Zdecydowanie wymienić farelkę na promiennik podczerwieni - wydajność o 30% wyższacO ZA eUgENIUSZ TO WYLICZYŁ? pODAJ WZÓR
PS........... NAWET CAPSLOCKA NIE CHCE MI SIĘ TKNĄĆ
AHOJ Z CAPSLOCKIEM
~koko wyłączyć PIS-bezpiecznik ,będzie pewnie taniej , bo teraz PIsiorki jak u władzy się utrzymają dadzą nam popalićJA Ci osobiście dałbym POpalić, tylko pod warunkiem że jesteś kobietą, w miarę młodą i przynajmniej w miarę atrakcyjną...
~Janusz Ja, jak nie zapłaciłem 3 rachunku za prąd, to energetyka postarała się o oszczędności, obecnie nie mam już problemu z rachunkami za prąd. ....Polecam, sposób skuteczny na 100%:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
~MSR Po pierwsze żarówki wymienić na ledowe. Lodówka i zamrażarka paradoksalnie im pełniejsze tym mniej zużywają prądu. "powietrze" nie trzyma temperatury. Potrawy i naczynia oczywiście należy wstawiać schłodzone. Zamiast Farelki która zwykle zużywa 1-2 kw na godzinę lepszy będzie promiennik podczerwieni.Należy też optymalizować temperaturę pomieszczń. Zimą lepiej - oszczędniej i zdrowiej jest ubrać się cieplej, a temperaturę w domu ustalić na poziomie 21 st w dzień i 19 nocą. Przegrzanie jest częstym powodem przeziębień. Pralkę włączamy jak jest wypełniona praniem. Bojler elektryczny jeśli mamy takowy grzejemy na "eco". Jeśli mało czasu spędzamy w domu lepszym rozwiązaniem będzie ogrzewacz przepływowy, grzeje tylko wtedy gdy odkręcimy wodę. [b][/b]https://www.y(...)sdRxlc4
jak oszczędzać energię
Napisał(a): ~oo-oo -
Zgłoś do usunięcia | Link