6
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń79
  • Odpowiedzi5
  • Ocen na +0
6 ppt ?

Kurki. (6)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Re: Kurki.

Napisał(a): Gość -

Składniki, 2 porcje:
• 2 garście kurek (świeżych lub mrożonych)
• 1 żółta papryka
• 2 łyżki oliwy
• 1 łyżka masła
• 2 łyżki posiekanego koperku
• 2 garście rukoli
• 1 awokado
• sól i świeżo zmielony czarny pieprz
• kilka wiórków sera Parmezan lub Pecorino
SOS BALSAMICZNY + 1 łyżka miodu + 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
Przygotowanie:
Kurki oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Większe grzyby pokroić, mniejsze pozostawić w całości. Przygotować SOS BALSAMICZNY i wymieszać go z miodem oraz musztardą.
Rozgrzać patelnię grillową, paprykę pokroić na cząstki i usunąć gniazda nasienne. Posypać solą i wysmarować oliwą. Ułożyć na patelni, przykryć folią aluminiową i grillować z każdej strony przez 2 - 3 minuty, aż skórka będzie będzie lekko brązowa, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Paprykę można też usmażyć na zwykłej patelni lub też włożyć pod rozgrzany grill w piekarniku.
W międzyczasie dobrze rozgrzać patelnię teflonową, wlać oliwę, dodać kurki, posolić i smażyć przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. W połowie smażenia dodać masło. Odstawić z ognia, posypać koperkiem i doprawić pieprzem. Na talerzach rozłożyć rukolę, oprószyć solą i posypać pieprzem. Awokado przekroić na pół, łyżką wyjąć miąższ i pokroić na kawałki. Na rukoli ułożyć kurki, paprykę oraz awokado. Posypać wiórkami parmezanu i polać sosem balsamicznym. Podawać z pieczywem.

Re: Kurki.

Napisał(a): Gość -

znawca_kuchni Składniki, 2 porcje:
• 2 garście kurek (świeżych lub mrożonych)
• 1 żółta papryka
• 2 łyżki oliwy
• 1 łyżka masła
• 2 łyżki posiekanego koperku
• 2 garście rukoli
• 1 awokado
• sól i świeżo zmielony czarny pieprz
• kilka wiórków sera Parmezan lub Pecorino
SOS BALSAMICZNY + 1 łyżka miodu + 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
Przygotowanie:
Kurki oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Większe grzyby pokroić, mniejsze pozostawić w całości. Przygotować SOS BALSAMICZNY i wymieszać go z miodem oraz musztardą.
Rozgrzać patelnię grillową, paprykę pokroić na cząstki i usunąć gniazda nasienne. Posypać solą i wysmarować oliwą. Ułożyć na patelni, przykryć folią aluminiową i grillować z każdej strony przez 2 - 3 minuty, aż skórka będzie będzie lekko brązowa, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Paprykę można też usmażyć na zwykłej patelni lub też włożyć pod rozgrzany grill w piekarniku.
W międzyczasie dobrze rozgrzać patelnię teflonową, wlać oliwę, dodać kurki, posolić i smażyć przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. W połowie smażenia dodać masło. Odstawić z ognia, posypać koperkiem i doprawić pieprzem. Na talerzach rozłożyć rukolę, oprószyć solą i posypać pieprzem. Awokado przekroić na pół, łyżką wyjąć miąższ i pokroić na kawałki. Na rukoli ułożyć kurki, paprykę oraz awokado. Posypać wiórkami parmezanu i polać sosem balsamicznym. Podawać z pieczywem.
Pycha ! Nawet wiem skąd ten przepis..:)

Reklama

Reklama

« Wróć do tematów