35
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń46
  • Odpowiedzi35
  • Ocen na +0
35 ppt ?

Majonez (36)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Re: Majonez

Napisał(a): Gość -

ja osobiście to tylko winiary dekoracyjny, czasami kielecki ale nie zawsze mogę go kupić i z rzadka hellmans babuni. A jak dla kogoś jest za tłusty to polecam wymiezać pól na pół z jogurtem greckim. Gorąco polecam.
A ten gość co się tak piekli o to, że majonez tylko robiony itd. To jest forum aby wymieniać doświadczenia, przepisy i jak komuś to nie odpowiada to albo tu nie zagląda ale wprowadza własne zmiany. Czasami jest jakiś banalny przepis ale łapię się na tym, że dotąd go nie spróbowałam, że sama na to nie wpadłam. Sama czasem sięgałam po gotowe mieszanki do pieczenia, ale teraz ... boski orzechowiec Toski czy też owsiane ciasteczka Amidallki to poezja. Każdy patrzył na nie z powątpieniem ale teraz robią światową karierę. Naprawdę. I po co się pieklić. Więcej spokoju i toleerancji drodzy GOŚCIE.

Reklama

Re: Majonez

Napisał(a): Gość -

Ten stary tetryk jeszcze by Cię zakasował w kuchni.Czytając Twoje wpisy dochodzę do wniosku.że Ty wcale nie gotujesz.Przepisy prawdopodobnie bierzesz z gazet lub z książek,na co wskazują wpisy w stylu "och jakie piękne,och jakie smaczne,muszę tego spróbować ,biegnę to zrobić".To jest zwykłe kadzenie autorowi przepisu.Znalazłaś sobie forum gdzie Jesteś bardzo aktywna i to Ci wystarcza/bo kto Cię sprawdzi czy rzeczywiście gotujesz/.
A tak na marginesie to bardzo podoba mi się nazwanie mnie starym tetrykiem.Chyba się zarejestruję pod tym nikiem.Serdecznie pozdrawiam.

Reklama

Re: Majonez

Napisał(a): Gość -

Zgryźliwy tetryk jak nic. ;D Zapewniam Cię, że gotuję codziennie. Wszystkie moje przepisy są sprawdzone osobiście, nie z gazet, ale własnego pomysłu, te tradycyjne zaczerpniete z kuchni mojej mamy i babć, które doskonale gotowały, kilka pomysłów z progamów kulinarnych, ale cóż w tym złego... Poza tym pierwszy raz widzę, że ktoś docenił moje pozytywne komentarze, bo zawsze komuś coś sie nie podobało. ;) Wierzę, że mógłbyś mnie zagiąć w pewnych rzeczach, bo jak sam powiedziałeś jesteś zawodowym kucharzem, a ja nie. Ale nie o zawodostwo tu chodzi, to jest serwis dla amatorów, więc uszanuj nas, nawet, jeśli krecimy placki 45 minut.
« Wróć do tematów