4
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń25
  • Odpowiedzi4
  • Ocen na +0
4 ppt ?

MASA SMIETANKOWA (5)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Re: MASA SMIETANKOWA

Napisał(a): Gość -

* 250 g serka mascarpone
* 250 g śmietany kremówki
* 3 płaskie
łyżeczki żelatyny
* 60 g kawy cappuccino (proszku)
* 3 łyżki drobnego cukru do wypieków (lub więcej/mniej - zależy to od cappuccino)

Serek mascarpone zmiksować lub wymieszać dokładnie z cappuccino.

Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić.

Kremówkę ubić na sztywno. Powoli dodawać cukier i dalej miksować. Wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascarpone i zmiksować lub wymieszać.
To fantastyczna, lekka masa. Jeśli wolisz smak śmietankowy, pomiń cappuccino, wtedy cukru - do smaku.
Przepis pochodzi z www.mojewypieki.blox.pl ( ciasto o nazwie "Kostka cappuccino" ).
« Wróć do tematów
Do góry strony: MASA SMIETANKOWA