14
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń81
  • Odpowiedzi13
  • Ocen na +0
14 ppt ?

maslo czy margaryna? (15)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

maslo czy margaryna?

Napisał(a): Gość -

mam pytanie odnosnie zywienia.
czego uzywacie do ciast ?
czym smarujecie pieczywo?
moja sasiadka spiera sie ze mna w tej kwestii.Dla niej wszystkie margaryny to ...chemia.Ja jestem zwolenniczka ../do pieczywa maslo a do ciasta margaryna.Ciasto jest lzejsze.Jakie sa Wasze spostrzezenia ?
INTERIA.PL

Re: maslo czy margaryna?

Napisał(a): Gość -

Oto jest pytanie... Ja osobiście stosuję i masło i Delmę z masłem. Tę ostatnią do pieczywa. Natomiast do potraw. to jest
do podsmażania warzyw, do polewania z bułeczką kalafiora, fasolki szparagowej i tp.,. do młodych ziemniaków, do sosów, do zup stosuję od niedawna, co prawda, masło 82 % i stwierdzam, że jest szalona różnica w smaku potraw.
Do ciast używam różnego tłuszczu, często oleju, do kruchego /jedyne odstępstwo/ margaryny /nie lubię tego słowa/
Kasi, która sprawdza się w tym wypadku, a do drożdżowego tylko masła.Radzę wypróbować, pozdrawiam.

Reklama

Reklama

Reklama

Re: maslo czy margaryna?

Napisał(a): Gość -

Tylko i wyłącznie masło ! Margaryna to jeden z najpaskudniejszych wynalazków-m.in.utwardzone oleje roślinne-jak to brzmi ! Masło jest super i do smarowania i do pieczenia i do smażenia (sklarowane).Nikt mnie do syfu margarynowego nie przekona !
« Wróć do tematów
Do góry strony: maslo czy margaryna?