243
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń12 tys.
  • Odpowiedzi111
  • Ocen na +36
243 ppt ?

Mięso zabija (112)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Re: Mięso zabija

Napisał(a): Biala878 -

gość
przesmiewca układ zębowy - mamy zęby przeznaczone rozdrabniania każdego pokarmu, ale nie wyłącznie do roślinnego. Poza tym, nasz organizm nie trawi celulozy, zaś mięso doskonale (patrz: czas przejścia pokarmu przez cały przewód pokarmowy)
No nie wiem wielu ludzi ma problemy właśnie żołądkowe po jedzeniu mięsa np.notoryczną zgagę czyżby za dużo chemii w mięsie?Inny przykład z życia moja ciocia jest fanką mięsa i wędlin i ma: a.nadwagę,b.do tego masę choróbsk min.ostatnio stwierdzono u niej anginę pectoris i miażdżycę żył.. mimo że zawsze była zdrowa i pracuje fizycznie w przydomowym ogródku,fakt masy mięśniowej jej nie brak,ale za to wszystko inne wysiada...a wiekowo nie jest stara nawet wieku emerytalnego nie osiągnęła, dodam nie pali i alkohol tylko okazyjnie...Za to dzień bez wędliny i/lub mięska na obiad to dla niej dzień stracony...
a zgage to moze miec od helicobakter pylori :-) Niech zrobi badanie powaznie mowie
INTERIA.PL

Re: Mięso zabija

Napisał(a): Gość -

gość
przesmiewca układ zębowy - mamy zęby przeznaczone rozdrabniania każdego pokarmu, ale nie wyłącznie do roślinnego. Poza tym, nasz organizm nie trawi celulozy, zaś mięso doskonale (patrz: czas przejścia pokarmu przez cały przewód pokarmowy)
No nie wiem wielu ludzi ma problemy właśnie żołądkowe po jedzeniu mięsa np.notoryczną zgagę czyżby za dużo chemii w mięsie?Inny przykład z życia moja ciocia jest fanką mięsa i wędlin i ma: a.nadwagę,b.do tego masę choróbsk min.ostatnio stwierdzono u niej anginę pectoris i miażdżycę żył.. mimo że zawsze była zdrowa i pracuje fizycznie w przydomowym ogródku,fakt masy mięśniowej jej nie brak,ale za to wszystko inne wysiada...a wiekowo nie jest stara nawet wieku emerytalnego nie osiągnęła, dodam nie pali i alkohol tylko okazyjnie...Za to dzień bez wędliny i/lub mięska na obiad to dla niej dzień stracony...
A ja ostatnio miałem zgagę po sałatce jarzynowej. Znajoma dodała do niej tyle różnych kucharków czy innego badziewia, że myślałem, że się przekręcę. Jem mięso, ale w większości sam je przygotowuję. Jak kupuję wędliny, to z jak najmniejszą ilością dodatków. Ile masz mięsa w tanich wędlinach? Jak dobre, to jakieś 50 - 70%. Reszta to białka sojowe (czyli masa fitohormonów) i chemia wiążąca wodę. To właśnie to najwięcej szkodzi, a nie mięso.

Re: Mięso zabija

Napisał(a): Gość -

mitomanka Dlaczego nie powinniśmy jeść mięsa?

Ludzki przewód pokarmowy jest długi i bardzo złożony, tak jak u wszystkich roślinożernych stworzeń. Do tego, ludzki kwas żołądkowy i enzymy jelitowe nie są w stanie strawić mięsa zawierającego zwierzęce białka.

Miesożercy mają krótkie, proste jelita, by moc szybko wydalić wyrzute mięso, często w ciągu 2 godzin, co zapobiega jego gniciu i zatruwaniu systemu trawiennego.

U ludzi, mięso przechodzi w ciągu 48 godzin, a niekiedy nie przechodzi wcale, lecz zahaczone w niewielkich zakamarkach okrężnicy gnije czasem wiele dni, mięsiecy a nawet lat. Mięso nadwyręża wszystkie ludzkie organy, w szczególnie trzustkę, która także bierze udział w procesie trawiennym.

Trzustka nie jest stworzona do trawienia zwierzęcych białek. Zamiast tego, trzustka produkuje soki trawienne rozkładające cząstkeczki odpowiednich protein, ktore znaleść można jedynie w roślinach.
Warto o tym wiedzieć !!!

Reklama

Re: Mięso zabija

Napisał(a): Gość -

brandon07 U kobiet spożywanie mięsa zwiększa ryzyko endometriozy (migracja endometrium poza jamę macicy). W badaniu dowiedziono, że u kobiet, których dieta jest bogata w czerwone mięso, zapadalność na tę chorobę jest dwukrotnie wyższa7.

Spożycie 100 g mięsa dziennie zwiększa o 20% ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 28.

Jedzenie mięsa sprzyja także innym schorzeniom, np. chorobom sercowo-naczyniowym, rakowi żołądka, pęcherza moczowego czy chorobie Alzheimera.
Młode kobiety jednak powinny wyeliminować czerwone mięso z jadłospisu,

Reklama

Re: Mięso zabija

Napisał(a): Gość -

mitomanka Dlaczego nie powinniśmy jeść mięsa?

Ludzki przewód pokarmowy jest długi i bardzo złożony, tak jak u wszystkich roślinożernych stworzeń. Do tego, ludzki kwas żołądkowy i enzymy jelitowe nie są w stanie strawić mięsa zawierającego zwierzęce białka.

Miesożercy mają krótkie, proste jelita, by moc szybko wydalić wyrzute mięso, często w ciągu 2 godzin, co zapobiega jego gniciu i zatruwaniu systemu trawiennego.

U ludzi, mięso przechodzi w ciągu 48 godzin, a niekiedy nie przechodzi wcale, lecz zahaczone w niewielkich zakamarkach okrężnicy gnije czasem wiele dni, mięsiecy a nawet lat. Mięso nadwyręża wszystkie ludzkie organy, w szczególnie trzustkę, która także bierze udział w procesie trawiennym.

Trzustka nie jest stworzona do trawienia zwierzęcych białek. Zamiast tego, trzustka produkuje soki trawienne rozkładające cząstkeczki odpowiednich protein, ktore znaleść można jedynie w roślinach.
Co ty pier____olisz? Przewód pokarmowy psa ma od 2 do nawet 7 metrów długości! U kota domowego do 2 metrów. U człowieka do 8 metrów. Trzustkę ma każdy ssak. Natomiast nie każdy ssak ma woreczek żółciowy (wydziela enzymy służące do emulgacji tłuszczy). Ze zwierząt udomowionych tylko koń nie ma woreczka żółciowego. Chcesz typowego roślinożercę? To masz krowę albo konia. Porównaj układ zębów i układ pokarmowy.

Reklama

Re: Mięso zabija

Napisał(a): gość -

MalinoweNoce Mięso jest bombą chemiczną i nie jest dla nas zdrowe. Ludzie kiedyś zmądrzeją i przestaną jeść mięso, które powoduje liczne choroby. Produkcja mięsa jest dla nas zabójcza ! JA nIe jem mięsa w ogóle ponad rok i czuję się o wiele lepiej. NIe choruję na infekcje, mam więcej energii życiowej. W mojej diecie jest często kasza jaglana na różne sposoby, a nie nafaszerowane chemią i sterydami mięsne szczątki sztucznie chowanych świń czy krów.
a ja jem miesko od dziecka i to jadłam nawet surowe mam kilkadziesiat lat i nigdy nie chorowałam,po 37 latach pracy byłam tylko 2 razy na macieżyńskim ,wiec nie opowiadaj bzdór,zalezy , gdzie kupujesz i co kupujesz , ja nawetpotradiue wrabac 2 srednie lecz tłuste golonki , jak chcesz znac moja wagę podaję 53 kg

Re: Mięso zabija

Napisał(a): gość -

Mój syn (lat 35) od prawie 20 lat nie je mięsa, jest zdrowy, intensywnie trenuje i biega maratony! Czyli wcale zwłoki nie są konieczne w menu. A ciało zwierząt nafaszerowane antybiotykami i sterydami oraz hormonami stresu niesie więcej szkód niż pożytku dla zjadającego go!

Re: Mięso zabija

Napisał(a): gość -

A jaką masz grupę krwi?
MalinoweNoce Mięso jest bombą chemiczną i nie jest dla nas zdrowe. Ludzie kiedyś zmądrzeją i przestaną jeść mięso, które powoduje liczne choroby. Produkcja mięsa jest dla nas zabójcza ! JA nIe jem mięsa w ogóle ponad rok i czuję się o wiele lepiej. NIe choruję na infekcje, mam więcej energii życiowej. W mojej diecie jest często kasza jaglana na różne sposoby, a nie nafaszerowane chemią i sterydami mięsne szczątki sztucznie chowanych świń czy krów.

Re: Mięso zabija

Napisał(a): PiotrDivine -

soczi Ja prowadzę bardzo aktywny tryb życia .
Bez kawała dobrego mięsa wysokiej jakości i sporej ilości
owoców czyli węglowodanów nie przetrwałbym zbyt długo
w takim tempie w jakim żyję .

Zapytajcie ciężarowców , sportowców , żołnierzy - oni
wiedzą co daje im siłę i sprawność .

Wszelkiej maści teoretycy i damulki które nie muszą się
fizycznie się trudzić , mogą sobie pozwolić na takie bajdurzenie
że mięso jest be .

Zapraszam do ciężkiej fizycznej pracy , to bardzo szybko
z niebios spłynie na OŚWIECENIE .
co jedzą sportowcy i ci na siłce????
serki białe i bez chleba!!!!
węglowodany, cukry złożone jak sacharoza daje puste kalorie.
a mięso???
w małych ilosciach i tylko chude.
mięso zamula mózg.
ale mozesz jeść co chcesz.
to nie ja bede jeszcze żył 5 lat - zamiast 20.


Załączniki:
« Wróć do tematów
Do góry strony: Mięso zabija