Odpowiadasz na:
Mięso zabija

Gość
Temat dodał(a):
Gość -
Mięso jest bombą chemiczną i nie jest dla nas zdrowe. Ludzie kiedyś zmądrzeją i przestaną jeść mięso, które powoduje liczne choroby. Produkcja mięsa jest dla nas zabójcza ! JA nIe jem mięsa w ogóle ponad rok i czuję się o wiele lepiej. NIe choruję na infekcje, mam więcej energii życiowej. W mojej diecie jest często kasza jaglana na różne sposoby, a nie nafaszerowane chemią i sterydami mięsne szczątki sztucznie chowanych świń czy krów.

Piszesz jako

...a zalogowani dostają więcej. lub załóż konto pocztowe Interii

To zajmie tylko chwilę

Aby założyć unikalne konto na Forum, zarejestruj zupełnie darmową pocztę Interia.pl, wybierz nick i ciesz się nowymi nieograniczonymi możliwościami! Ciekawe dyskusje już na Ciebie czekają.Pomoc
4000 znaków do wpisania

Treść

Opisz własne doświadczenia, zadaj pytanie lub podziel się swoimi spostrzeżeniami.Twój wpis będzie ciekawszy, jeśli dodasz do niego zdjęcie i wideo.Odpowiadając w dyskusji, pamiętaj o kulturze wypowiedzi i przestrzeganiu regulaminu Forum.

przepisz kod z obrazka
Gość

Podsumowanie tematu - najnowsze 4 odpowiedzi

INTERIA.PL

Re: Mięso zabija

Napisał(a): Gość -

Dodatkowo mięso długo jest poddawane np. smażeniu na oleju w temperaturze w której następuje dymienie (wytwarzają się w olejach roślinnych rakotwórcze związki)

Re: Mięso zabija

Napisał(a): Gość -

gość Człowiek posiada cechy charakterystyczne dla stworzeń owocożernych, brak natomiast przesłanek, które mogłyby zestawic go z istotami mięsożernymi. Po pierwsze zęby ludzkie mają budowę przystosowaną do rozgniatania i przeżuwania pokarmu. Mamy płaskie trzonowce i dobrze rozwinięte siekacze. Tymczasem uzębienie drapieżników charakteryzują dobrze rozwinięte, ostre trzonowce, co pozwala na roszarpywanie kawałków mięsa. Kolejnymi cechami świadczącymi na rzecz niemięsożernej natury ludzkiej jest zawartość i odczyn śliny, długośc przewodu pokarmowego, długość jelit, czynności wątroby, kształt, struktura i działanie żoładka. Poza tym stworzenia drapieżne posiadają charakterystyczne ostre, twarde pazury, przenaczone do zabijania zwierząt i rozdzierania mięsa.
Pozostaje jeszcze charakterystyczna cecha skóry owocożerców, mianowicie pory skórne, przez które wydzielany jest pot. Skóra stworzeń mięsożernych nie ma porów, a temperatura ciała regulowana jest przez oddech.

Czy człowiek okazałby się anatomicznie i emocjonalnie przygotowany do zjadania mięsa, gdyby założyć, że miałby osobiście upolować zwierzę, rozszarpać jego mięso, zjeść na surowo, wyssać wnętrzności, wypić krew, jak czynią to mięsożerni drapieżcy?
Anatomia, fizjologia i biochemia człowieka jednoznacznie wskazuje, że człowiek jest WSZYSTKOŻERNY. Potrafi trawić cukry (czego nie potrafią w pełni mięsożerne koty, ale psy już potrafią trawić), bez problemu trawi białka zwierzęce (pH żołądka i enzymy w żołądku), trawi tłuszcze (żółć). Nie trawi zaś zupełnie włókna surowego (celulozy i ligniny), które to jest głównym budulcem ścian komórkowych roślin.

Reklama

Re: Mięso zabija

Napisał(a): Gość -

czesc tez szukalam takiego sposobu przy ktorym moge latwo schudnac i w koncu znalazlam te tabletki, sa poprostu cudowne. nie wiem jak dzialaja ale schudlam 6 kilo w miesiac i dalej lece w dol :)
daje linka :D http://nplink(...)r6bDhZd

Re: Mięso zabija

Napisał(a): gość -

Człowiek posiada cechy charakterystyczne dla stworzeń owocożernych, brak natomiast przesłanek, które mogłyby zestawic go z istotami mięsożernymi. Po pierwsze zęby ludzkie mają budowę przystosowaną do rozgniatania i przeżuwania pokarmu. Mamy płaskie trzonowce i dobrze rozwinięte siekacze. Tymczasem uzębienie drapieżników charakteryzują dobrze rozwinięte, ostre trzonowce, co pozwala na roszarpywanie kawałków mięsa. Kolejnymi cechami świadczącymi na rzecz niemięsożernej natury ludzkiej jest zawartość i odczyn śliny, długośc przewodu pokarmowego, długość jelit, czynności wątroby, kształt, struktura i działanie żoładka. Poza tym stworzenia drapieżne posiadają charakterystyczne ostre, twarde pazury, przenaczone do zabijania zwierząt i rozdzierania mięsa.
Pozostaje jeszcze charakterystyczna cecha skóry owocożerców, mianowicie pory skórne, przez które wydzielany jest pot. Skóra stworzeń mięsożernych nie ma porów, a temperatura ciała regulowana jest przez oddech.

Czy człowiek okazałby się anatomicznie i emocjonalnie przygotowany do zjadania mięsa, gdyby założyć, że miałby osobiście upolować zwierzę, rozszarpać jego mięso, zjeść na surowo, wyssać wnętrzności, wypić krew, jak czynią to mięsożerni drapieżcy?

Reklama