82
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń1 tys.
  • Odpowiedzi65
  • Ocen na +0
82 ppt ?

Miód, cukier, słodzik - czym słodzić? (66)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Reklama

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): Gość -

Moim zdaniem jest wiele możliwości jak można posłodzić. Owszem miód jest chyba najzdrowszy z całego tego zestawu. Ale ja lubię sobie urozmaicić swoją kuchnię, lubię odkrywać nowe smaki. Ja dość często słodzę swoją herbatę sokiem malinowym, a kawę lubię sobie osłodzić syropem np karmelowym.;)

Reklama

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): Gość -

Zdecydowanie miód-ma wpływ na zdrowie,jest łatwo przyswajalny,ma tylko jedną wadę-podgrzany powyżej 40 stopni traci swoje lecznicze właściwości.Ale tak jest lepszy i zdrowszy od cukru(puste kalorie) i słodzików(czysta chemia)

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): Gość -

Ja nie mogę jeść naturalnego miodu, jestem na niego uczulona. A ponoć taki zdrowy... Praktycznie nie słodzę, jeśli już, to pół łyżeczki zwykłego cukru do kawy. W kawiarni/ herbaciarni zaś stosuję cukier trzcinowy ^^ (w końcu za coś płacę).

Reklama

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): Gość -

jest jeszcze syrop z agawy, jeśli ma się uczulenie na miód lub boimy się o to czy nie ma domieszki sztucznego miodu lub cukru. Skoro cukier biały jest szkodliwy, to można też używać fruktozy lub glukozy ze sklepu. Jest też takie coś jak stewia - tylko na allegro. Jest około 100 razy słodsza od cukru i nie ma kalorii, jest 100% neutralna, nie zmienia swych właściwości podczas gotowania czy pieczenia

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): Gość -

Zależy ile i jak często słodzisz? Jeśli pijesz duzo słodzonych rzeczy to nie ma dobrego wyboru: miód to zwykła fruktoza, gorsza od zwykłego stołowego cukru. Najlepiej jest ograniczyc słodzenie... Chyba że i tak jesz bułiki, ziemniaki, nalesniki, placki, owoce... Wtedy sobie nie żałuj. I tak nic nie da.

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): Gość -

xymena12 Witam.. Moje pytanie dotyczy przypraw slodzacych. ktorymi mozna poslodzic , herbate , kawe itp.. ktory z nich jest najbezpieczniej? ktory z nich najmniej jest w stanie wplynac na nasza sylwetke.

Prosze o pomoc
Z wymienionych substancji słodzących najbezpieczniejszy jest miód, który nie wpływa na nasz wygląd, wręcz przeciwnie, upiększa ją. Nikt przecież nie kąpie się w cukrze czy w aspartamie. Jednak możemy byś na miód uczuleni, ponieważ zawierają pyłki roślinne, które są niebezpiecznymi alergenami. Jeżeli ten czynnik jest wykluczony, nic nie stoi na przeszkodzie, aby miodu używać zamiast innych słodzików. Przy poważnych problemach z sylwetką należy skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem.
« Wróć do tematów
Użytkownicy poszukiwali
  • naleśniki słodzone miodem
  • cukier czy miód
  • czy słodzić płatki owsiane
  • słodzik to miód ?
  • herbata z miodem czy słodzikiem ?
Do góry strony: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?