82
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń1 tys.
  • Odpowiedzi65
  • Ocen na +0
82 ppt ?

Miód, cukier, słodzik - czym słodzić? (66)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): Gość -

kololovanka jak dla mnie świetnie sprawdza się miód albo sok malinowy :) smaku słodzika jakoś nie lubię, jest specyficzny... ze słodzikiem pijam tylko colę light, do niej już się przyzwyczaiłam, ale herbaty sobie nie wyobrażam.
ja do herbaty tez polecam syrop malinowy (ewentualnie pomaranczowy :D )
INTERIA.PL

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): gość -

Moim zdaniem jest wiele możliwości jak można posłodzić. Owszem miód jest chyba najzdrowszy z całego tego zestawu. Ale ja lubię sobie urozmaicić swoją kuchnię, lubię odkrywać nowe smaki. Ja dość często słodzę swoją herbatę sokiem malinowym, a kawę lubię sobie osłodzić syropem np karmelowym.;)
a ten sok malinowy to własnej roboty? - przecież taki sok też zawiera cukier i to dużo - jak robisz własny sok to też musisz dodać cukier bo bez tego sok po otwarciu do kilku dni spleśnieje - nawet w lodówce. oj te kalorie :( szkoda, że tak idą w biodra ;)

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): gość -

Najlepiej jest w ogóle unikać cukru tak samo jak soli. Ale jak już słodzę to najczęściej miodem. Jeśli macie ochotę dowiedzieć się co wybierają jeszcze inni ludzie to możecie poytać na daymynews.pl. Tam ludzie bardzo chętnie wypowiadają się w temat kulinarnych

Reklama

Reklama

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): gość -

Ja jeżeli już mam słodzić, to używam prawdziwego polskiego miodu Tkaczuk, z pasieki, bo po pierwsze jest zdrowszy niż cukier, po drugie pomaga zwalczać niektóre dolegliwości. Np. miód gryczany podnosi walory smakowe wypieków, ale też doskonale sprawdza się w zapobieganiu i leczeniu chorób serca i układu krążenia. Odgrywa ważną rolę jako lek ochraniający i odtruwający wątrobę. Dzięki wysokiej zawartości choliny zabezpiecza organizm przed jej niedoborem, który może prowadzić do uszkodzenia nerek i wątroby. Polecany jest również chorym na cukrzycę insulinoniezależną, dzięki znacznej zawartości fruktozy. Jest nieoceniony w leczeniu układu oddechowego, szczególnie polecany przy przeziębieniach. To tylko niektóre z jego zalet...

Reklama

Re: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?

Napisał(a): Gość -

żadnych słodzików i substancji zastępczych - toż to powinno wiedzieć każde dorosłe dziecię. Nie dość , że "cukier" nie występuje w naturze w takich stężeniach w jakich go spożywasz co już jest szkodliwe i zwiększa ci choćby ilość zmarszczek to jeszcze chcesz szkodzący produkt zastępować chemicznymi całkowicie obcymi organizmowi substancjami.
Więc jak już musisz to miód - przynajmniej wrzodów zołądka mieć nie będziesz :-)
« Wróć do tematów
Użytkownicy poszukiwali
  • naleśniki słodzone miodem
  • cukier czy miód
  • czy słodzić płatki owsiane
  • słodzik to miód ?
  • herbata z miodem czy słodzikiem ?
Do góry strony: Miód, cukier, słodzik - czym słodzić?