7
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń73
  • Odpowiedzi6
  • Ocen na +0
7 ppt ?

mrożenie pierogów (7)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

mrożenie pierogów

Napisał(a): Gość -

Witam Wszystkich Serdecznie
Na urlopie postanowiłam odpocząć od pracy biurowej przy robieniu pierogów.........tak mam i na to nic nie poradzę
Mam pytanie , chciałabym je zamrozić ale nie wiem jak to sie najlepiej zrobic żeby potem były tez były dobre.
Mozę ktoś ma jakiś wypraktykowany sposób, z góry dzięki
INTERIA.PL

Re: mrożenie pierogów

Napisał(a): Gość -

Po zrobieniu pierogów rozkładam je w zamrażarce warstwami, każdą warstwę przekładając folią. Wtedy się nie posklejają. Kiedy są już zamrożone "na kość" (po ok. 24 godz) porcjuję je do woreczków. Później jak znalazł!Pozdrawiam :-))

Reklama

Re: mrożenie pierogów

Napisał(a): Gość -

HEJ
Jeśli juz zabieram się do lepienia pierogów,to zawsze robię ogromną ilość.Część zjadamy od razu, a część mrożę.Rozkładam na tackach posypanych mąką pojedyńczo, tak aby się nie stykały i nie nachodziły na siebie. Jeżeli chcę włożyć jeszcze jedną warstwę na górę, to tylko na folii spożywczej. Po kilku godzinach pierogi są już mocno zamrożone. Wtedy przekładam je do foliowych woreczków.Opisuję ile i z czym są pierogi. Mrożę pierogi do wielu lat i są zawsze bardzo smaczne p[o rozmrożeniu.Są świetne na szybki obiad.

Reklama

Re: mrożenie pierogów

Napisał(a): Gość -

edzia12345 Po zrobieniu pierogów rozkładam je w zamrażarce warstwami, każdą warstwę przekładając folią. Wtedy się nie posklejają. Kiedy są już zamrożone "na kość" (po ok. 24 godz) porcjuję je do woreczków. Później jak znalazł!Pozdrawiam :-))
nie ma potrzeby przekładać folią, wystarczy obsypać mąką - też się nie skleją. nie wiem tylko po co niektórzy je obgotowują przed mrożeniem... przecież surowe pierogi, prosto z zamrażalnika potem gotuje się dosłownie 10-15 minut, nie więcej :)

Reklama

« Wróć do tematów
Do góry strony: mrożenie pierogów