Nowe zasady pracy dziennikarzy. Popieracie ten pomysł? (18)

Re: Nowe zasady pracy dziennikarzy. Popieracie ten pomysł?
Napisał(a): Jurek62 -
Napisał(a): jax55 -
Napisał(a): ~Ani -
Jurek62 Już dawno POwinni wywalić te hieny z sejmuHieny?! Przecież to właśnie dzięki nim wiemy, co się w tym Sejmie wyprawia. Obawiam się, że bez dziennikarzy będą robić co im się żywnie podoba.
Napisał(a): ~gość -
~Ani][cytat][/cytatWiesz jak działają parlamenty w zachodnich krajach? Wiesz jak jest zorganizowany Parlament Europejski?Jurek62 Już dawno POwinni wywalić te hieny z sejmuHieny?! Przecież to właśnie dzięki nim wiemy, co się w tym Sejmie wyprawia. Obawiam się, że bez dziennikarzy będą robić co im się żywnie podoba.
~gośćTak wiem, ZGODNIE Z PRAWEM!!!~Ani][cytat][/cytatWiesz jak działają parlamenty w zachodnich krajach? Wiesz jak jest zorganizowany Parlament Europejski?Jurek62 Już dawno POwinni wywalić te hieny z sejmuHieny?! Przecież to właśnie dzięki nim wiemy, co się w tym Sejmie wyprawia. Obawiam się, że bez dziennikarzy będą robić co im się żywnie podoba.
Napisał(a): ~876 -
Napisał(a): ~876 -
Oddzielne akredytacje obowiązują dla Izby Gmin i dla Izby Lordów. Osobną przepustkę uzyskują dziennikarze, którzy w parlamencie zajmują się obsługą rządu lub pisaniem politycznych komentarzy.
Potrzebują specjalnej przepustki tzw. lobby pass dającej wstęp na briefingi z przedstawicielami rządu na terenie parlamentu. Jest to jedno z najważniejszych źródeł sterowanych przecieków i zakulisowych informacji.
Jeśli dziennikarz jest umówiony z posłem, to zwykle za pośrednictwem pracownika recepcji kontaktuje się z biurem posła i czeka na jego zejście. Reporter spacerujący bez celu po budynku parlamentu może się spodziewać, że zostanie odprowadzony do recepcji przez ochroniarzy.
Jeszcze nie tak dawno temu telewizja w ogóle nie miała wstępu do parlamentu i nie mogła filmować przebiegu debat. Obecnie jest to możliwe, choć wcale nie proste: przepustka dla ekipy telewizyjnej określa wyraźnie, gdzie można filmować.
Czytaj więcej na: http://www.wi(...)nikarzy
Napisał(a): Gość -
jax55 PiS chce utworzyć "elitę" świętych krów.- nie o elitę chodzi ale o elementarny porządek.
Napisał(a): jax55 -
~gośćjax55 PiS chce utworzyć "elitę" świętych krów.- nie o elitę chodzi ale o elementarny porządek.
Gdyby chodziło tylko o porządek, marszałek zwołałby przedstawicieli dziennikarzy i próbował coś ustalić w tym temacie. Po kompromitacji Suskiego postanowiono nie pokazywać więcej swoich w złym świetle.
Napisał(a): Laila44 -
Nie zobaczymy jak bawią się komórkami, tabletami, czytają gazety, ktos tam umierał z głodu i musiał sobie podjeść z pudełka, niektórzy ucinają sobie drzemkę.
Ile to atrakcji sejmowych ma nas ominąć.Cóż skoro z moich pieniędzy są utrzymywani szanowni posłowie i senatorowie to chcę wiedzieć co dzieje się na sali sejmowej,może nie wszystko ale ważniejsze z ważnych spraw.
Dzisiaj zaskoczyło mnie coś takiego....idż pani do diabła!
Osoba która jest liderem przewodniej partii i takie słowa na sali sejmowej i to do kobiety,
przypomniały mi się słowa...spieprzaj dziadu...
Żeby było jasno nie popieram tego pomysłu bo jest poroniony!
Laila44 Od stycznia mamy "szansę" nie zobaczyć ciężkiej pracy wybrańców narodu --posłów.Gdzie znalazłaś informację o tym, że kamery znikną z sejmu?
Nie zobaczymy jak bawią się komórkami, tabletami, czytają gazety, ktos tam umierał z głodu i musiał sobie podjeść z pudełka, niektórzy ucinają sobie drzemkę.
Ile to atrakcji sejmowych ma nas ominąć.Cóż skoro z moich pieniędzy są utrzymywani szanowni posłowie i senatorowie to chcę wiedzieć co dzieje się na sali sejmowej,może nie wszystko ale ważniejsze z ważnych spraw.
Osoba która jest liderem przewodniej partii i takie słowa na sali sejmowej i to do kobiety,
~gośćOczywiście, że kamery nie znikną. Będą rejestrowały obrady i te materiały po wysegregowaniu i odpowiedniej obróbce będą emitowane w TVP Kura.Laila44 Od stycznia mamy "szansę" nie zobaczyć ciężkiej pracy wybrańców narodu --posłów.Gdzie znalazłaś informację o tym, że kamery znikną z sejmu?
Nowe zasady pracy dziennikarzy. Popieracie ten pomysł?
Napisał(a): ~AniTA -
Zgłoś do usunięcia | Link
Według mnie dziennikarze powinni stanowczo zaprotestować przeciwko tej zmianie.
Nie rozumiem zasadności tego pomysłu...