ogórki małosolne przepis (127)

Re: ogórki małosolne przepis
Napisał(a): ~teo -
Napisał(a): ~Amarant -
Napisał(a): ~janek -
Smacznego.
Napisał(a): gość -
Napisał(a): gość -
Napisał(a): ~kuba -
Napisał(a): ~user -
Napisał(a): ~gostek -
gość Najszybszy sposób sprawdzony wielokrotnie. Ogórki, gorczyca, sól, czosnek. Całość włożyć do torebki strunowej. BEZ WODY. Umieścić w lodówce na12godzin, wyciągnąć z lodówki na 12godzin i tak dwukrotnie. Po dwóch dniach ogórki super.Nie polecam kiszenia tą metodą. Smak, konsystencja i zapach nie podchodzą mi
Napisał(a): ~anonimowa -
Napisał(a): pepsik -
Napisał(a): ~encepence -
Napisał(a): ~Rafał -
Babciny przepis to 5 dkg soli na litr wody ( Ja daję 1,5 łyżki stołowej soli Kłodawskiej czyli niejodowana najlepiej gruba ) czosnek chrzan liść wiśni, może być winogron
Wodę gotuję z solą i czy wkładam ogórki do słoja czy glinianego garnka zalewam wszystko wrzątkiem. Słoje zakręcam a garnek odstawiam na blat . Nigdy nie miałem popsutych.
Puste przestrzenie to czasami odmiany ogórka , czasami zbyt duże nawożenie N , czasami stare
Napisał(a): ~gaga -
~Rafał ogórki muszą być jędrne, świeże,jeśli rosną w czasie suszy i nie są podlewane to będą puste
Babciny przepis to 5 dkg soli na litr wody ( Ja daję 1,5 łyżki stołowej soli Kłodawskiej czyli niejodowana najlepiej gruba ) czosnek chrzan liść wiśni, może być winogron
Wodę gotuję z solą i czy wkładam ogórki do słoja czy glinianego garnka zalewam wszystko wrzątkiem. Słoje zakręcam a garnek odstawiam na blat . Nigdy nie miałem popsutych.
Puste przestrzenie to czasami odmiany ogórka , czasami zbyt duże nawożenie N , czasami stare
temperatura też nie powinna być wyższa niż 28 st C na dworze
[b][/b]
Napisał(a): ~Dawno usłyszane -
ogórki małosolne przepis
Napisał(a): ~Fini -
Zgłoś do usunięcia | Link