Praca za granicą - gdzie teraz opłaca się pojechać? (216)

Re: Praca za granicą - gdzie teraz opłaca się pojechać?
Napisał(a): Gość -
Sam intensywnie myślę nad tym.
Funt ostatnio też znacznie spadł (na szczęście odrabia)
Podobno obecnie najbardziej opłaca się jechać do krajów skandynawskich,
odradzam kraje południowej Europy.... tam jeżdzą jeszcze totalni desperaci chcący być niewolnikami ;)
Gość Pewnie ze sie nie da! Ja zarabiam 1800 zl na reke miesiecznie, mieszkam w Kaliszu czyli nie zadna Warszawa czy Kraków, a ledwo mi starcza od jednej do drugiej wyplaty, przy czym mam wlasne czynszowe mieszkanie i oplaty miesiecznie w sumie wynosza mnie ok 700 zl z tel, komorka, internetem gazem itp. A jak maja zyc ludzie co zarabiaja minimum krajowe 1000 zl czy ile tam teraz jest? To jest parodia a nie zycie! Zeby wyjechac na wakacje oszczedzalam pieniadze od stycznia a i tak nie mam jeszcze odlozonej calej sumy. Gdy bylam za granica na wakacje odkladalam jedna tygodniowke... Polskie realia mnie czasami przerastaja.To po co ci jakieś drogie wakacje? Aby pochwalić się koleżankom na NK? Ja wyjadę sobie nad jezioro za miasto i żyje i jestem zadowolony.
Dodam iz w Polsce nie dalam rady pomagac rodzicom finansowo- teraz regularnie przesylam im pieniazki ....
pOZIOM ZYCIA; MENTALNOSC; PODJESCIE DO NIEKTORYCH SPRAW , wieksza pogoda duch no i oczywiscie ogromy lad i porzadek..... cos czego w Polsce nie ma. Polecam
Gość Hey, Warto wyjechac. Pochodze z duzego miasta Poznan- w sumie nigdy nie mialam problemu ze znalezieniem pracy na miejscu ale pieniadze jakie mi ofewrowali byly za kazdym razem smieszne. Jestem inzynierem o podwojnej specjalnosci - 5 lat ciezkich studiow plus zrobienie uprawnien a w Polsce proponuja mi pensje w wysokosci 2-3 tysiecy. Mieszkajac sama ciezke mi bylo cokolwiek zaoszczedzic. Wkurzylam sie pewnego dnia i DZIEKI Lowcom glow ( Head hunters ) znalazlam swietna prace w Niemczech. Pracuje dla duzego koncernu. Placa no coz .... godna za ktora mozesz zyc i zalozyc rodzine plus dodatki socjale dofinansowanie lunchu w kantynie, prywatne ubiezpieczenie. Podkresle iz nie jest to korporacja ktora na maxa wyciaga z ludzi co dobre. Pracuje sie na luzie w miedzynarodowej atmosferze przy elastycznych godzinach pracy.I TAK CI WSPÓLCZUJĘ, BO NIGDY NIE BĘDZIESZ U SIEBIE. W POLSCE NIE JEST RÓŻOWO ALE TO JEST NASZ KRAJ A ZAGRANICA TYLKO Z DALEKA SUPER WYGLADA. BYLAM ,WROCILAM I NIGDY TAM NIE WROCĘ.
Dodam iz w Polsce nie dalam rady pomagac rodzicom finansowo- teraz regularnie przesylam im pieniazki ....
pOZIOM ZYCIA; MENTALNOSC; PODJESCIE DO NIEKTORYCH SPRAW , wieksza pogoda duch no i oczywiscie ogromy lad i porzadek..... cos czego w Polsce nie ma. Polecam
- praca za granic forum
- praca za granic opinie
- gdzie najlepiej wyjecha do pracy
- praca za granica forum
- praca za granicą forum
- gdzie najlepiej wyjecha do pracy za granic
- praca za granica opinie
- praca za granic forum dyskusyjne
- najlepsze zarobki za granica
- gdzie najbardziej oplaca sie wyjechac do pracy
- gdzie pracowac za granica
- gdzie najlepiej wyjechać do pracy
- gdzie warto wyjechac do pracy za granice
- jak sie pracuje za granica
- gdzie najlepiej pracowa za granic
Praca za granicą - gdzie teraz opłaca się pojechać?
Zgłoś do usunięcia | Link
A jak jest na prawdę?
A może warto zastanowić sie nad emigracją do jakiegoś innego kraju? Tylko Jakiego?