133
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń11 tys.
  • Odpowiedzi14
  • Ocen na +20
133 ppt ?

Przepis na spód do sernika (15)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Przepis na spód do sernika

Napisał(a): ~panidomowa -

Cześć! Potrzebuję łatwego, szybkiego i sprawdzonego przepisu na spód do sernika! Niestety wszystkie przepisy, jakie próbowałam okazywały się do niczego, przeszukałam internet, próbowałam wielu receptur i zawsze coś z tym sernikiem jest nie tak. Chciałabym w końcu, żeby się udało. Kobiety, podzielicie się proszę swoimi sekretami idealnego spodu do sernika i uratujcie moją opinię żony i matki! Z góry dziękuję
INTERIA.PL

Re: Przepis na spód do sernika

Napisał(a): ~gość -

Od dawna zawsze robię taki spód.Wprawdzie jest tego ciasta trochę za dużo więc część zamrażam i mam na zapas.

KRUCHE CIASTO

3 szkl mąki
1 kostka masła/margaryna/
2/3 szkl cukru
1 pełna łyżeczka proszku
2 zółtka
1 całe jajo
3 duże łyżki kwaśnej śmietany /18%/

Posiekać nożem masło z mąką i proszkiem dodać cukier,jajka,śmietanę szybko zagnieść ciasto odstawić na 1-2 godz. do lodówki i można piec.Resztę ciasta zamrozić Zależy jakiej wielkości blachę używasz do pieczenia.
Powodzenia
__________

Re: Przepis na spód do sernika

Napisał(a): ~kasia -

ja robię tak:
2 szklanki mąki
3/4 kostki masła
1 jajko
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru z wanilią
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodaje wszystko po kolei oprócz jajka i mieszam, potem dodaję jajko i zagniatam. wałkuję i wstawiam do nagrzanego piekarnika na 15-20 min i gotowe :)

Re: Przepis na spód do sernika

Napisał(a): ~maria -

Półkruche ciasto na spód sernika:2,5 szklanki mąki / pojemność szklanki 0,200 l / ,0,250 szkl.cukru,ok.150 g masła ,1 całe jajko,1 żółtko,1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej, 3 łyżki śmietany 18% lub 30% składniki zagnieść i wyłożyć na papier do pieczenia na blachę. Nie trzeba ciasta wkładać do lodówki i nie trzeba wcześniej podpiekać.

Re: Przepis na spód do sernika

Napisał(a): ~Maze73 -

Składniki:
2 szklanki mąki tortowej lub poznańskiej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 kostki margaryny najlepiej palmy z murzynkiem
1/2 szklanki cukru pudru
2 żółtka
Przygotowanie:
Produkty wymieszać razem ,wyrobić ciasto (DUŻA BLACHA)
Pozostałą margaryną wysmarować blachę
Ciasto rozwałkować ,tak by nachodziło na boczne ścianki blachy na wysokośći ok. 2cm
Ciasto można podpiec ok.10min w temp. 180*C pozniej wylać ser
« Wróć do tematów
Do góry strony: Przepis na spód do sernika