21
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń1 tys.
  • Odpowiedzi7
  • Ocen na +0
21 ppt ?

Sekrety doskonałego rosołu (8)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Sekrety doskonałego rosołu

Napisał(a): ~Fanny -

Ile gospodyń, tyle przepisów na rosół. Jednak uważam, że jest kilka optymalnych zasad. Przede wszystkim trzeba dodać różne rodzaje mięsa - najlepiej z kurczaka, kaczki, indyka, perliczki, wołowiny, do tego podroby. Zestaw warzyw też powinien być zróżnicowany - oprócz marchewki, selera, pietruszki, kapusty, pora i cebuli warto dodać liść selera i lubczyku oraz kilka suszonych grzybów. Do tego koniecznie listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu.

A jakie są Wasze sekrety doskonałego rosołu?
INTERIA.PL

Reklama

Re: Sekrety doskonałego rosołu

Napisał(a): ~Smakosz -

Dobrawa1 Grzyby, kapusta do rosolu?
Dodaję kilka kawałków suszonych borowików albo 3-4 pieczarki, kawałek kapusty WŁOSKIEJ! i 1/4 świeżej papryki czerwonej. Mięsa najlepiej 3 kurczak, indyk i kawałek wołowiny. Oczywiście dużo świeżych warzyw i gotuję wolno i dłuuugo. Drugie danie? Uwielbiam rolady, kluski śląskie i buraczki na ciepło. Nieślubna chwali i całe niedzielne popołudnie jest miła, Miła? To słabo powiedziane, jest baaardzo miła ;)

Re: Sekrety doskonałego rosołu

Napisał(a): ~Ara -

Ja staram się robić zawsze nieco inaczej, by się nie przyjadł. Kiedyś dodałam chilli, innym razem zamiast kapusty w ruch poszły brukselki, czasem dodaję szczypiorek na talerz. Tylko fantazja nas ogranicza przed odkrywaniem bogactwa smaków.

Reklama

Reklama

« Wróć do tematów
Do góry strony: Sekrety doskonałego rosołu