52
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń4 tys.
  • Odpowiedzi9
  • Ocen na +0
52 ppt ?

Sernik - proszek do pieczenia - studzenie (10)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Sernik - proszek do pieczenia - studzenie

Napisał(a): Gość -

Jako wielbicielka serników śledzę wszelkie rady odnośnie ich pieczenia.
Sprawa pierwsza: dodawanie proszku do pieczenia. Jedni twierdzą, że jest nieodzowny, gdyż bez niego sernik opada. Drudzy twierdzą, że za sprawą proszku do pieczenia sernik bardzo rośnie ale też potem bardziej opada i lepiej go nie stosować.
Sprawa druga: studzenie sernika. Jedni twierdzą, iż po wyłączeniu piekarnika należy od razu wyciągnąć sernik (dać mu "szok termiczny") i dzięki temu mniej opadnie. Drudzy twierdzą, że właśnie należy studzić powoli - wyłączyć piekarnik i studzić przy uchylonym piekarniku.
Jakie są Wasze rady i doświadczenia w tym zakresie ?
INTERIA.PL

Re: Sernik - proszek do pieczenia - studzenie

Napisał(a): Gość -

Sernik po upieczeniu trzymam 10 min. w piekarniku,mnie nigdy nie opada, ale kupuję ser w takiej dużej kilowej kostce i kilka godzin leży na ścierce kuchennej oddaje soki i taki podsuszony mielę.Moim zdaniem serki z wiaderek to nieporozumienie jest tam sama woda z dodatkami sera homo i śmietany.A proszek do pieczenia jest jak najbardziej wskazany.

Reklama

Re: Sernik - proszek do pieczenia - studzenie

Napisał(a): Gość -

ja nie dodaje proszku do pieczenia do sernika, ale przy najblizszej okazji sprobuje, sernik studze w piekarniku ale zaraz po wylaczeniu wyjmuje sernik i obkrawam go dookola blachy i spowrotem wkladam do wystygniecia, nie wiem od czego to zalezy ale czasem mi opadnie troszke a czasami wogole, niektorzy mowia ze jesli dasz za malo tluszczu w stosunku do uzytego sera to opada, inni zas twierdza ze jezeli tluszcz zastapi sie szklanka mleka i wylewajac ciasto bedzie dosc zadkie to wcale nie opada, nigdy nie stosowalam tej techniki z mlekiem ale moze to i prawda

Re: Sernik - proszek do pieczenia - studzenie

Napisał(a): Gość -

1. Nigdy nie dodaję proszku do pieczenia do masy serowej i nigdy mi nie opada.
2. Zawsze trzymam sernik w piekarniku przez kilkanaście minut po upieczeniu.

I taka rada: Jak się piecze sernik do nie na papierze do pieczenia, bo jest "krzywy". :)

Reklama

Reklama

Re: Sernik - proszek do pieczenia - studzenie

Napisał(a): Gość -

Ja zapytałam mamy - podobnie jak pisze margo - dodaje proszek do pieczenia do sera, piecze na papierze, a ser kupuje też w "kostce" i sama mieli, czasem kilkakrotnie. A po upieczeniu studzi ok. 20-30 minut z lekko uchylonym piekarnikiem, co powoduje, że sernik zostaje puszysty.

Re: Sernik - proszek do pieczenia - studzenie

Napisał(a): Gość -

O MNIE TO OBCHODZI CO TY DAJESZ ?! Nie dla Ciebie to piszę i nie każe Ci tego robić tak jak ja. "Annauar" zadała pytanie a ja jej odpowiadam i twoje komentarze są to zbędne. Więc nie pisz jak nie wiesz co masz pisać. OK ?!
« Wróć do tematów
Użytkownicy poszukiwali
  • czy do sernika dodaje sie proszek do pieczenia
  • sernik proszek do pieczenia
  • sernik wiedenski z proszkiem do pieczenia
  • studzenie sernika
  • srenik czy do sera mona doda proszku do pieczenia
  • czy do sera dajemy proszek do pieczenja
  • czy do sernika dodaje si proszek do pieczenia
  • czy do sernika dodawac proszek do pieczenia
  • czy do sernika dodaje się proszek do pieczenia
  • czy do pieczenia sera dodaje się proszek do pieczenia?
  • czy dodawac proszek do pieczenia do sernika
  • ile dac do sernika proszku do pieczenia
  • czy można studzić sernik za oknem
Do góry strony: Sernik - proszek do pieczenia - studzenie