20
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń1 tys.
  • Odpowiedzi8
  • Ocen na +3
20 ppt ?

Warzywa korzeniowe – dlaczego warto je jeść (9)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Warzywa korzeniowe – dlaczego warto je jeść

Napisał(a): abcd -

Warzywa korzeniowe to na przykład batat, marchewka, burak ćwikłowy, seler korzeniowy, pietruszka korzeniowa, maniok jadalny. Warzywa korzeniowe warto jeść nawet dwa razy dziennie. Z licznych badań, przeprowadzonych przez europejskich i amerykańskich naukowców, wynika, że marchewka i seler mają działanie antynowotworowe. Korzeniowe warzywa wzmacniają też odporność organizmu, marchew pomaga w eliminacji złego cholesterolu, burak ćwikłowy zapobiega anemii, seler odtruwa organizm a pietruszka pomaga w dolegliwościach nerek. Dodatkowo, pieczone warzywa korzeniowe to idealny pomysł na obiad.
INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Re: Warzywa korzeniowe – dlaczego warto je jeść

Napisał(a): ~roza -

Ja w ogóle lubię jeść warzywa, a najlepiej takie samemu wyhodowane. Ja na działce co roku sieję coś nowego i zawsze pięknie mi warzywa wschodzą i rosną. Kupuje z hurtowni nasion TORAFhttps://www.t(...)/oferta i bardzo ja polecam. Mają rozbudowaną ofertę i bardzo dobre ceny, polecam serdecznie.
« Wróć do tematów
Do góry strony: Warzywa korzeniowe – dlaczego warto je jeść