• w temacie słaba odporność choroby

    W: Porady
    Są takie napoje dr.witt, z witaminami, mają rózne, na odporność też. Czasami właśnie w sezonie jesiennym je kupuje.
  • w temacie Jak upiec chleb w domu?

    W: Porady
    Podobno do upieczenia chleba wystarczy mąka i woda, ja dodaję jeszcze odrobinę oleju, dluzej zachowuje świeżość. A no i sól. Mąka najlepiej się sprawdza z lubelli pełne ziarno, z żytniej robie zakwas, a potem dodaję już rózne i mieszam wg uznania.
  • w temacie Wypiekacze do chleba

    W: Porady
    Nie potrzeba mi dodatkowego sprzętu do zagracania kuchni, chleb piekę w piekarniku. Używam do tego mąki z lubelli pełne ziarno i zawsze pięknie rośnie.
  • w temacie domowy chleb

    W: Porady
    Ja robię sama od podstaw, najpierw zakwas z pełnoziarnistej mąki, najlepiej lubelli, pieknie rośnie, potem mąka, woda, żeby miało odpowiednią konsystencję i trochę oleju, odstawić do wyrośnięcia i piec aż się zrumieni.
  • w temacie Pieczenie chleba w domu

    W: Babskie sprawy
    Ja nie potrzebuję maszynki, piekę chleb w piekarniku, na naturalnym zakwasie, który robie z mąki żytniej lubelli pełne ziarno. Taki chlebek jest najlepszy i najzdrowszy, bez zadnych dodatków :)
  • w temacie DIETA CUKRZYCOWA

    W: Babskie sprawy
    Mogą się sprawdzić. Mój wujek je pije, ale nie jago źródło głównego żywienia, po prostu takie uzupełniające. Kup na próbę, podaj babci i zobacz czy jej podejdzie w smaku.