1 tys.
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń157 tys.
  • Odpowiedzi133
  • Ocen na +566
1 tys. ppt ?

właściwości jajek - nie tylko pyszne, ale i zdrowe (134)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Re: właściwości jajek - nie tylko pyszne, ale i zdrowe

Napisał(a): ~emeryt -

~jojo NIestety nie sa zdrowe. Wrecz przeciwnie sa szkodliwe dla zdrowia, podobnie jak inne produkty odzwierzece.. Sa nie mniej szkodliwe niz oleje z oliwek, kokosowe itp. Zachecam do czytania badan naukowych a nie naukawych-komercyjnych.pisanych na zlecenie i za pieniadze firm z brazny spozywczej i rolniczej.
miód zawiera wszystko co potrzebne do życia,mleko podobnie,jajko-w nim powstaje nowe życie tez zawiera wszystko do rozwoju......jajko musi być z wolnego wybiegu-z obozu koncentracyjnego jajko i kurczak nadaje sie na nawóż i to nie zawsze
INTERIA.PL

Reklama

Re: właściwości jajek - nie tylko pyszne, ale i zdrowe

Napisał(a): ~ja I ty -

~jojo NIestety nie sa zdrowe. Wrecz przeciwnie sa szkodliwe dla zdrowia, podobnie jak inne produkty odzwierzece.. Sa nie mniej szkodliwe niz oleje z oliwek, kokosowe itp. Zachecam do czytania badan naukowych a nie naukawych-komercyjnych.pisanych na zlecenie i za pieniadze firm z brazny spozywczej i rolniczej.
tys chyba glupi

Re: właściwości jajek - nie tylko pyszne, ale i zdrowe

Napisał(a): ~lejla -

~Listen Białko jajek jest łatwo przyswajalne i zawiera aminokwasy niezbędne. Jedzenie jajek, szczególnie żółtek, poprawia widzenia i wspiera oko, by nie pojawiały się zwyrodnienia.
Białko jajka jest jednym z najczęstszych alergenów.

Reklama

Reklama

Re: właściwości jajek - nie tylko pyszne, ale i zdrowe

Napisał(a): kwasio -

Takie prawdziwe wiejskie jajka to tak maja w sobie luteiny i zeaksantyny ale w tych marketowych jest kantaksantyna syntetyczny barwnik który dodaje się do paszy aby żółtko było mocno wybarwione niestety barwnik ten osadza się w siatkówce oka i powoduje retinopatie barwnikową zwłaszcza u małych dzieci i widzą jak przez lunete na boki nie widzą
~Listen Białko jajek jest łatwo przyswajalne i zawiera aminokwasy niezbędne. Jedzenie jajek, szczególnie żółtek, poprawia widzenia i wspiera oko, by nie pojawiały się zwyrodnienia.

Re: właściwości jajek - nie tylko pyszne, ale i zdrowe

Napisał(a): ~Marek -

kwasio Takie prawdziwe wiejskie jajka to tak maja w sobie luteiny i zeaksantyny ale w tych marketowych jest kantaksantyna syntetyczny barwnik który dodaje się do paszy aby żółtko było mocno wybarwione niestety barwnik ten osadza się w siatkówce oka i powoduje retinopatie barwnikową zwłaszcza u małych dzieci i widzą jak przez lunete na boki nie widzą
~Listen Białko jajek jest łatwo przyswajalne i zawiera aminokwasy niezbędne. Jedzenie jajek, szczególnie żółtek, poprawia widzenia i wspiera oko, by nie pojawiały się zwyrodnienia.
Tylko wiejskie w 100% pewne od zaufanej gospodyni. Jaj od kur z domu publicznego (ferma) nie jem!
« Wróć do tematów
Do góry strony: właściwości jajek - nie tylko pyszne, ale i zdrowe