7
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń7
  • Odpowiedzi7
  • Ocen na +0
7 ppt ?

 Z czym Rybka??? (8)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Re:  Z czym Rybka???

Napisał(a): -

mam dwie propozycje:
1. "surówka" z kiszonej kapusty.. ok.1/2 kg kiszonej kapusty.. jedna duża marchew.. jedno duże jabłko.. szczypior z cebuli.. sok z 1/2 cytryny..50 ml oliwy z oliwek.. marchew i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej.. szczypior drobno posiekać.. wszystko wymieszać z kapustą.. przyprawić solą, pieprzem, łyżeczką cukru, kminkiem.. dodać oliwę i sok z cytryny.. wymieszać.. wstawic do lodówki na ok.1 godz...
2. marchewka po włosku.. 4 duże marchewki.. 1 cebula.. 2 ząbki czosnku.. 100 ml oliwy.. duża szczypta tymianku..
na dużej patelni rozgrzać oliwę.. dodać posiekaną drobno cebulę i czosnek.. zeszklić.. dodać startą na tarce jarzynowej "duże oczka" marchew.. smażyć ok 2-3 min. mieszając.. przyprawić solą, pieprzem, cukrem.. dodać tymianek.. jeszcze minuta na ogniu.. i gotowe.. można podawać na ciepło lub na zimno.. smacznego

Re:  Z czym Rybka???

Napisał(a): -

a ja do smazonej rybki polecam moja sałatke postną tj. w skrocie
ziemniaki ugotowane najlepiej jak sa ugotowane w łupinkach i pozniej obrane i pokrojone w kostke
ogorki kisozne pokroic w kostke i cebule takze w kostke
wszystko wymieszac dodac olej ,sól i pieprze do smaku
naprawde polecam-jezeli mam w domu rybke to jest słatka ktora robie do niej zawsze!

Re:  Z czym Rybka???

Napisał(a): -

do smażonej grilowane lub smażone warzywka. zawsze tak robię. wyprubujcie marynaty , które pokazały sie na stoisku rybnym w Carefour w Arkadii. Pycha. usmażyłam na tym rybe bez dodawania oleju /tak mi powiedział kucharz, który prowadził degustację/. Niebo w buzi.

Re:  Z czym Rybka???

Napisał(a): -

Ja robię surówkę z kapusty kiszonej po pomorsku, tzn. siekam kapustę kiszoną- 0,5 kg, trę 1-2 marchewki, kroję 1 cebulkę, słodzę łyżką cukru, dużo pieprzę i daję dużo oleju. Jest wspaniała. Pasuje zarówno do rybki, którą obtaczam tylko w mące, a tym bardziej do takiej kupnej gotowej w panierce.

Re:  Z czym Rybka???

Napisał(a): Gość -

Do delikatnych rybek (lipień, pstrąg, sandacz, okoń, miętus, sielawa oraz dorsz, węgorz i halibut) polecam gorąco salatkę grecką (pomidor, feta, ogórek, papryka, oliwki, oliwa i bazylia).(+ frytki i białe wino)
Kapusty kiszonej osobiście nie toleruję. Kwasowatość kiszonki zabija smak ryby.
« Wróć do tematów
Do góry strony:  Z czym Rybka???